Moravský koláč mak-tvaroh

Popis

Sladké jemné pečivo vyrobené zo pšeničnej múky posypané cukrom.

Hmotnosť (g)

60

Zloženie

pšeničná múka; voda; ťažný rastlinný margarín (80% tuky)[ rastlinné tuky(palmové), čiastočne hydrogénovaný rastlinný tuk(palmový), emulgátor: E475, E322, konzervačná látka:E200, aróma: maslová, farbivo:E160a]; cukor; mak modrý; jablkové kocky- náplň ( jablká, modifikovaný škrob, regulátor kyslosti: E330, antioxidant:E300, konzervačné látky: E202, E211, aróma); tvarohová plnka 20%[74% tvaroh( 20% tuku v sušine, z pasterizovaného mlieka), modifikovaný škrob, kukuričný škrob, sušený vaječný bielok]; vanilinový cukor( etylvanilín); strúhanka sladká droždie rastlinný olej( slnečnicový, repkový); tvaroh tučný 20%( tuk v sušine 38%); stabilizátor tvarohu( jemné zemiakové vločky, aróma, farbivo- beta- karotén); odtučnený srvátkový syr( srvátka, cmar, sušené mlieko odtučnené); soľ; zlepšujúci prípravok( emulgátor: E472e, protihrudkujúca látka: E170, enzýmy, múku upravujúca látka: kyselina askorbová); kakao; škorica.

Spotreba

1 deň

Priemerné výživové hodnoty na 100 g výrobku

Energia 1943 kJ / 464 kcal
Tuky 20 g
z tohonasýtené mastné kyseliny7,5 g
Sacharidy 62 g
z toho cukry 24 g
Bielkoviny 9,3 g
Soľ 0,7 g